Herdenking 75 jaar bevrijding Rilland-Bath en onthulling bord Liberation Route Europe

Dit item is verlopen op 26-10-2019.
leeg

Op vrijdag 25 oktober wordt 75 jaar bevrijding Rilland-Bath herdacht en wordt het eerste bord in de gemeente Reimerswaal onthuld dat deel uit maakt van de Liberation Route. 

Programma

13.00 uur Plaatsnemen in de kerk
13.10 uur Optreden gelegenheidskoor in de Kerk Levensbron
13.30 uur Vertrek richting begraafplaats
13.40 uur Kransleggingen
- Kranslegging door wethouder Jaap Sinke met de Canadese militaire afgevaardigde  Jo-Anne Wiseman
(On behalf of Colonel Timothy Young, Canadian Defense Attaché to the Kingdom of The Netherlands, Belgium and Luxembourg).
- Kranslegging door de nabestaanden
- Kranslegging door de nieuwe generatie
13.40 uur Klokgelui Bathsewegkerk
13.45 uur FlyBy Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht
14.00 uur Drankje Levensbron einde programma.

Point of Interest Liberation Route (LRE)

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. Het doel is een gemeenschappelijk bewustzijn te creëren van het belang van vrijheid en de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. En om voor de burgers van Europa vrijheid te vieren en te koesteren voor de toekomst.
Meer informatie https://liberationroute.nl/the-netherlands/zeeland

In Reimerswaal wordt de LRE via (Point of Interest) in het landschap zichtbaar waar belangrijke gebeurtenissen tijdens de bevrijding plaatsvonden.
Het levert een belangrijke bijdrage aan herdenking- en herinneringstoerisme en hiermee kan het  cultureel erfgoed toegankelijk en bekend gemaakt worden voor een breed publiek. Op een aantal plaatsen in Reimerswaal worden POI’s geplaatst te weten in Bath, Rilland, Krabbendijke, Yerseke, Vlake en in Hansweert.
Op vrijdag 25 oktober wordt het eerste POI geplaatst in Rilland op de kruising van Bathseweg/Hoofdweg en Valckenisseweg.

De overige borden/POI’s worden in het voorjaar van 2020 geplaatst.