Informatiemarkt windenergie

Dit item is verlopen op 22-10-2019.
leeg

Maandag 21 oktober a.s.
van 19.00 tot 21.00 uur (vrije in- en uitloop)
De Heyzon, Jufferswegje 31, Kapelle

Momenteel trekken drie partijen (Zeeuwind, E-Connection en Windforce-11) gezamenlijk op bij de ontwikkeling van drie windparken in de gemeente Kapelle, namelijk Windpark Willem-Annapolder, Windpark Kapelle-Schore en Windpark Landmanslust. In deze 3 windparken worden de huidige 12 windturbines vervangen door in totaal 8 grotere windturbines. Deze kunnen voldoende duurzame stroom opwekken voor het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 24.000 tot 30.000 huishoudens. Dat is 5 x zoveel duurzame energie als de huidige windturbines. En het is meer dan het jaarlijkse verbruik van alle huishoudens binnen de gemeente Kapelle, de kernen ‘s-Gravenpolder en Hansweert en de afnemende bedrijven Top-Onions en Coroos samen.

Voor de drie windparken wordt een gezamenlijk plan-m.e.r. (milieu effect rapportage) opgesteld. De 1e stap is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Hierin staat welke milieueffecten onderzocht worden in de m.e.r.-procedure. Denk hierbij aan geluid, slagschaduw, natuur en veiligheid.
De NRD ligt vanaf 23 oktober tot 4 dec 2019 ter inzage in het gemeentehuis van Kapelle (ook in te zien via www.kapelle.nl/windpark). 

De initiatiefnemers nodigen u graag uit om de informatiemarkt bij te wonen. U heeft alle ruimte om uw vragen te stellen over de huidige plannen voor windenergie en de bijbehorende vergunningprocedure. Aanmelding is niet nodig.