Reimerswaal maakt nu ook deel uit van bevrijdingsroute

Dit item is verlopen op 03-11-2019.
onthulling Point Of Interest door burgemeester Van Egmond

Vrijdag 25 oktober is door burgemeester José van Egmond een herdenkingsbord onthuld in Rilland dat deel uitmaakt van de Liberation Route Europe. De Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden.

Dit jaar wordt gevierd dat we al 75 jaar bevrijd zijn van de bezetting tijdens de Tweede wereldoorlog. Maar, naast het vieren hoort ook het herdenken.

”Ik vind het belangrijk dat er ook structurele, constant aanwezige herdenkingspunten zijn, waarmee we een gemeenschappelijk bewustzijn creëren van het belang van vrijheid en om de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Zo kunnen wij, en de inwoners van Europa vrijheid vieren en koesteren voor de toekomst. Ik ben er trots op dat wij, gemeente Reimerswaal, vanaf vandaag ook deel uitmaken van deze route” aldus de burgemeester.

Inmiddels zijn er in Zeeland op diverse plaatsen al herdenkingsborden geplaatst waar belangrijke gebeurtenissen tijdens de bevrijding plaatsvonden. En behalve in Rilland worden binnen de gemeente Reimerswaal de komende tijd ook monumenten in Bath, Krabbendijke, Yerseke, Vlake en Hansweert geplaatst.